VILL NI VETA EN SAK?

Jag har gjort något som ni inte har någon vetskap om (förutom mina vänner och bekanta). För några månader sedan sökte jag fastighetsmäklare då jag kommit fram till att det är det yrket jag vill arbeta med hela mitt "vuxna" liv. Som ni säkert förstår var det därför jag läste matte C på Komvux eftersom högskolorna krävde det för att man ens skulle få söka. Hur som helst, jag sökte med vetskapen om att mina chanser att komma in var ca 5%. Mitt snitt är inte högre är 14 (ÅNGRAR IHJÄL mig att jag inte la manken till på gymnasiet) och det krävs ca 17 poäng för att komma in på alla skolor runt om i landet. I dag kom beskedet, jag var mycket väl medveten om att jag inte skulle komma in men just de där procentens chans att det faktist kan hända mirakel gjorde ändå att jag inte hade gett upp hoppet helt. TYVÄRR var det inga bra svar jag fick. Ligger som 46:e reserv i Halmstad som visserligen var den staden jag helst ville plugga i men ändå! Jag vet att det inte är helt kört då jag pratade med en bekant som pluggar mäklare i Gävle och hon sa att hennes vän hade kommit in på reserv som nr 40. Dock inser jag att chansen är typ... noll men nu kommer jag ändå gå och hoppas in i det sista! Jag hoppas av hela mitt hjärta att många tackar nej och/eller hoppar av. Även om det skulle ha gått en månad in på terminen och de ringer och säger att jag får en plats skulle jag flytta med stört. JAG VILL VERKLIGEN DETTA!! ÅHHH.. Aja, kommer jag inte in har jag iallafall en back up plan. Jag har nämligen sökt in på Komvux också. Heltid, för att plugga upp betyg som jag bara har godkännt i dagsläget och läsa in några andra kurser som ger mig merit poäng. Om jag inte får det magiska, mirakel samtalet så blir det alltså att jobba extra på D&Company och sedan plugga heltid på Komvux ett år framöver för att sedan söka nästa höst igen.
Självklart kommer det kännas konstigt att inte ha samma tjänst på D men jag lär nog jobba 2-3 dagar i veckan iallafall (SÅ LÄTT BLIR NI INTE AV MED MIG :) Och visst, det kan kännas lite jobbigt att tiden bara går och att jag inte ens har kommit in på min utbildning medans andra i min ålder nästan är färdiga med sina MEN det tog mig den här tiden att komma på vad jag verkligen vill jobba med resten av mitt liv så någon stanns får jag se det från den positiva sidan. Dock är det inte alls roligt att behöva läsa på Komvux ett år men INTE FAN GER JAG UPP! Jag tänker kämpa tills jag når mitt mål för mäklare, DET SKA JAG BLI! Punkt slut.

Ja, nu vet ni det med.. Ville bara ge en update av mitt liv och vad som kommer hända i höst för jag vet att det finns många nyfikna själar där ute. Men snälla ni, hålla tummarna för mig. Okej?

Kommentarer
Postat av: Mormor

Ingen hemlighet för mig, jag visste och JAG HÅLLER TUMMARNA. Envishet kommer man långt med och talets gåva har du tjejen. Good Luck.

2011-07-14 @ 22:05:50
Postat av: Anonym

Lycka till! Och jag tycker inte alls att du ska känna att du är sen med att börja plugga. Jag tänker inte börja än på ett par år och det är ju knappast så att du har gått runt och gjort ingenting. Mycket bättre att vänta tills man är säker än att kasta sig in i en utbildning och sedan inse att man lagt tid och pengar på någonting man inte alls vill satsa på :) Det är väl vid 65 år ålder som folk börjar gå i pension och i så fall har du ju ett x antal år på dig att bli en bra mäklare ;)

2011-07-14 @ 22:25:50
Postat av: Sandra

Det där klarar du galant. Jag har 20,69 att kämpa upp till under kommande år. Finns bara en linje jag vill gå och inget annat duger. Nästa år kommer vi båda leva universitetsliv!

2011-07-15 @ 11:15:38
Postat av: Tess

Lycka till!!! Så jäkla målmedveten, älskart! :D

2011-07-15 @ 11:16:22
URL: http://tesskliintestam.blogg.se/
Postat av: johhna

jag saknade matte b , engelska b, samhälle a men har jobbat länge och kom in på mäklarprogrammet tack vare det. skulle aldrig orka plugga komvux, som att ta ett steg tillbaka. men orkar du det så vill jag ge dig mina lyckönskningar. kram

2011-07-15 @ 12:58:21
Postat av: Emelie

Tack för alla fina kommentarer! Nu ska jag kämpa gärnet :D

2011-07-15 @ 20:32:47
Postat av: Karin Lundin

håller tummarna för dig:) har en vän som läste till mäklarassistent i sthlm (tror den kostar lite) men hon gick iaf den för att när man gjort det är det mycket lättare att komma in på mäklarlinjen. Hon jobbar just nu på Svenskfastighetsförmedling som assistent i norrköping, vilket jag tycker är asbra så det skulle jag rekomendera starkt:)

2011-07-19 @ 19:47:32
URL: http://kajjan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0