TÄVLING DAG NR 2

Idag var det somsagt regional tävling ute på Åby och jag red bara en 110 cm klass.
Eftersom det gick skit igår så ändrade jag bettet eftersom han var alldeles för stark. Bytte dock inte bett utan jag red på Flippanbettet igår på mellersta ringen. Men idag tog jag upp den högt upp så det blev precis som ett vanligt bett. Alltså svagare än vad jag red med igår. Och ju svagare bett jag har desto lydigare och känsligare blir han!

Han var alltså skit fin på både framridningen och framhoppningen, lydig, mjuk och hoppade as fint. Lika dant på banan. Jag kom till ridning, väntade på hindrena och kom perfekt på varenda hinder. DOCK var det en trippelbarr som han hoppade till som satan på och sedan var det 7 (långa) galoppsprång till ett räcke med vatten matta under. Men eftersom han hoppade till på trippeln så fortsatte jag i samma tempo fram till räcket fast på 6 galopsprång. Då rev han räcket som var det lägsta och enklaste på hela banan.. Men om jag hade vart lite smart hade jag försökt att sätta tillbaka på 7 galopsprång så hade jag sluppit det där onödiga nerslaget.
Men men! Resten var iallafall kanon :)
Men så jävla irriterande med ett jävla onödigt pet när jag vart så nära nu 3 ggr med 4 fel. Men jag antar att det gäller att hitta exakt rätt knappar nu när jag har en ny häst. Men det kommer, det kommer..

Nästa helg får han vila sen kör vi igång igen med Jönköping på fredagen och Söderköping en klass på söndagen.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0